keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Milloin Punasta Jättiläistä luetaan?

Verkkolehti tarjoaa tekijöilleen mielenkiintoisen foorumin. Eräs tarkkailtava asia on tilasto lehden lukuajoista. Se paljastaa, että Punasta Jättiläistä luetaan etupäässä työaikana. Klo 16 jälkeen kävijämäärä saattaa pudota romahdusmaisesti. Ja yllätys yllätys: Punanen Jättiläinen myös tehdään pääosin työaikana. Vapaa-aika on toki liian kallisarvoista tuhlattavaksi tällaiseen sinänsä arvokkaaseen tarkoitukseen. Tämä on mahdollista korkean elintason maissa, joissa on tehokas elinkeinoelämä. Toisin on talousvaikeuksien kanssa painivissa ns. kriisimaissa. Niissä on tehtävä huonosti palkattua ja raskasta työtä sekä pitkää työpäivää. Harrasteille tai lehtien lukemiselle ei juuri jää aikaa edes vapaa-aikoina.

Me toimittajat ponnistelemme hiki hatussa, jotta Punasen Jättiläisen taso säilyisi ja lukemiseen kuluva työaika ei tuntuisi hukkaan heitetyltä. Onhan toki järkevämpää lukea ajatuksia simuloivaa julkaisua kuin odotella kahvituntia lasittunein silmin iltapäivälehden monotoonisen sisällön parissa.

2 kommenttia:

  1. Punanen Jättiläinen on niin täynnä painavaa asiaa, että on mahdoton olla lukematta sitä.

    VastaaPoista
  2. Uusien tutkimusten mukaan jopa yhdeksän henkilöä kymmenestä käyttää työaikaansa nettilehtien parissa. Mitä se kymmenes tekee? Punasta Jättiläistä.

    VastaaPoista