tiistai 25. lokakuuta 2011

Tehokkuutta harrastamiseen

Nyt halutaan tehokkuutta myös vapaa-ajan viettoon, koska harrastuksia on maassamme liikaa. Laatuaika on vanhan aikainen käsite ja todettu kehnoksi. Ehdotettu vapaa-ajan verottaminen on saanut nuivan vastaanoton. Seuraavaksi Punasen Jättiläisen saamien tietojen mukaan harrastuksia aiotaan yhdistää isommiksi kokonaisuuksiksi. Samalla päästään uudistamaan rakenteita.

Miten harrasteita sitten yhdistettäisiin? Itse olen aina ollut heikkona Marttoihin ja tiedän, että monet tähtitieteen harrastajat haluaisivat yhtyä juuri heihin. Arvelen kuitenkin, että meidät pannaan yhteen eri tyyppisten nörttien, radioamatöörien ja pienoisrautatiefriikkien kanssa. Odotettavissa on, että jotkut elitistiset vastuuta pakoilevat harrasteet yrittävät pysyä itsenäisinä. Ehkä harrasteet olisi yhdistettävä työssäkäyntipohjaisesti? Silloin olisi ainakin keskustelun aiheita vähemmän, ihanteellisesti vain yksi työpaikkaa kohden.

Meille tihkuneiden tietojen mukaan Tyrvännössä saisi olla noin 25 harrastusta. Tämä on nykyajan vaatimus. Uusien harrasteiden sisällä on rajapintoja, joilta odotetaan paljon. Harrasteen osa-aluerajojen raapiessa toisiaan, niin välille syntyy ilmeisesti jonkinlaisia pyörteitä. Tai ainakin jotain uutta, mitä yhteiskuntamme juuri nyt tarvitsee.

Uudistuksesta ei tiedetä juuri muuta kuin, että sillä on kiire. Toimikunnilla tulee olemaan paljon haasteita, mistä esimerkiksi keksitään nimet uusille harrastuksille? Me täällä Tyrvännössä jäämme odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti